Wednesday, December 9, 2009

"East Side Stories" Gang Life in L.A

Tutvustan siis jälle ühte raamatut, mis riiulites elab. Seekord ei ole tegemist koomiksiga vaid foto-dokumentaal raamatuga. Raamatus olevad fotod on pildistatud professionaalse fotograafi
Joseph Rodriguezi poolt.
















Raamatust leitavad esseed on Ameerika-Latiino tänavaelust ja sealsest kultuurist ning nende autoriks on Rubèn Martinez . Lisaks on siin veel Luis Rodrigueze poolt tehtud intevjuud kohalike elanikega, mis aitavad koos fotodega mõista ja näidata gängide elu L.A's (O.G's - Original Gansters, Eastside Bishops, Evergreen, Florencia 13, Marianna jne).
















Raamatus kajastatud teemad on karmid ja samas väga kurvad, peegeldades inimeste elu, kellel ei olegi võimalik gängide tegevusest eemale hoida vaid kes on sunnitud juba väga noorena lapsepõlvest loobuma ja integreeruma gängidesse. Terve raamat jälgib põhiliselt n.ö peakarekterit "Chivot" ja teda ümbritsevat elu, kajastades siis nii gängide vahelist võitlust, raha teenimist ja perekonna elu.































Väga omapärane "pildi" raamat, mis oma lühi-intevjuude ja jutustavate fotodega tutvustab karmi kuid igapäevast tänavaelu. Raamatut laenas mulle üks väga hea sõber Rootsist, kes täna elab just Ameerikas. Soovitan asja uurida lähemalt! Natsa pilte ka siis, nagu ikka.
















4 comments: