Wednesday, February 3, 2010

"Virtual Boy" - Nintendo
















Hankisin selle endale Tokyost just nostalgia pärast. Masin oli väga suur pettumus kui ta välja tuli 1995. Igalt poolt hakkas vastukaja tulema, et masin ei ole õige 3D (pigem 2D ja 3D vahepeal) ja et lapsed ooksendavad pärast 15 minutit mängimist. AC adapterit ei olnud ostes masinaga kaasa ja ta rüüpas voolu 6 AA battareidest. Virtual Boy pidi olema asetatud kindlale pinnale ja siis pidid kuidagi moodi sisse vaatama ja mitte ennast liigutama, 10 minuti pärast olid sul veel krambid ka peale selle. Muidu kui mängida siis on ilusti aru saada Gunpei Yoko orginaalset ideed. Mees ise ka väitis et Nintendo kiirustas masina turule toomisest ja et see ei olnud veel tema poolt valmis arendatud. Igatahes, mul oli päris palju mänge sellele aga müüsin enamus nendest maha. Mingi "Red Alarm" ja "Mario Tennis" jne. Jäänud on ainult "Wario Land" mis on tegelt jube nunnu mäng ja väga ilus.




































Virtual Boy masinaid on tehtud kokku kuskil 800 000 exemplaari ja tasa pisi vajub ajaloosse. Nindendo häbenes masinat nii palju, et see korjati tootmisest juba aasta hiljem ära.


















Gunpei Yoko oli mees, kes on teinud ka palju teisi Game & Watch mänge. Nagu ennem postitatud "Donkey Kong JR" (1982), originaal Game Boy ja "Metroid" mängu looja. Meest taheti pärast Virtual Boy katastroofi Nindendost välja lükata. Yoko suri hiljem müstilises auto õnnetuses 1997. Paljud spekuleerivad et see oli kõik Nintendo poolt lavastatud aga noh, alati on kuulda igasuguseid konspiratsiooniteeooriaid kui mingi tuntud inimene sureb jne.





































Masinat ma küll ei kasuta aga riiulis näeb see välja nagu mingi Alien TECH või pigem monument 90 date keskel olnud Virtuaal Reaalsuse "Hype" i kohta.

11 comments:

  1. Väga lahe! Millal sa selle hankisid. Blogist jääb mulje, nagu oleks see toiminud sada aastat tagasi. Ostsin enda oma 2009 alguses juubeliks, kuid mängudest on vaid ligi pooled olemas. Hetkel pole huvi olnud mängukogu laiendada. VB puhul ongi tegu monumendiga, mis jääb vist igaveseks nintendosõprade ajusoppi ning teeb ühele kollektsioonile kindlasti au, ka siis, kui sellega ei mängita.
    Panin enda emotsioonid kirja siin, kui kedagi veel huvitab:
    http://retropeldik.blogspot.com/2009/02/virtual-boy.html

    ReplyDelete
  2. See, mis mul pildi peal (US versioon) on ostetud kuskil 2004 Ebayst. Jaapanist tagasi tulles ostin veel ühe(2005), millel siis oli kuskil 10 mängu. Ostsin just selleks et maha müüa.

    Väga tore blogi sul! (lisasin kohe). Lugesin läbi ja arvan ka samuti, et retrofännidele on see lihtsalt üks niuke ilus mälestus Virtuaalse Reaalsuse ajast. Iga kord kui see sulle riiulist otsa vaatab paneb see mind muigama.

    ReplyDelete
  3. Proovisin "followida" su blogit aga ei õnnestunud sellega. Su blogil puudub see funktsioon!

    ReplyDelete
  4. Tänks! Huvitav, ma ei leidnud mingit vihjet, kuidas follow'mist enable'da. Ma ise sain teisi järgida. Aga just täna loobusin järgimistest, sest see duubeldab Google Reader'it. Kui juhuslikult pole proovinud, siis GR on väga mõnus vahend RSS feedide haldamiseks.

    ReplyDelete
  5. Panin sind "friends" listi, et olla kursis ka uute postitustega.

    ReplyDelete
  6. kas virtual boyd m22ma ei ole n2us?

    ReplyDelete
  7. Ei ole nõus kuna tegemist on ikkagi Nintendo ajalooga ja ta on fantastiline siin riiulipeal.

    ReplyDelete
  8. aga kas te ei oska soovitada kust saaks siit eestist kuskilt vitual boy?

    ReplyDelete
  9. Hmm, yeppi ma kardan, et Eestis on neid väga vähe ja kui on siis need on kogujate käes kes lihtsalt ei taha maha müüa. Ma arvan, et kõige parem võimalus on ebayst. USA versioon kuidagi ülesse otsida ja siis lihtsalt loota, et võidad pakkumise. Siin leidsin ühe kiirelt vaadates ebayd.

    Virtual Boy at Ebay

    http://cgi.ebay.com/NINTENDO-VIRTUAL-BOY-COMPLETE-IN-BOX-4-GAMES-VIDEO-GAME_W0QQitemZ230436785358QQcmdZViewItemQQptZVideo_Games?hash=item35a71a4cce

    ReplyDelete
  10. Kui juba asja vastu nii palju huvi tunned, et 1.5 tuhat investeerida, siis oled piisavalt vana, et see välismaalt tellida. eBay aitab, pakkumisi on palju ja nii mõnigi shipib worldwide. Maksimum risk on vaid rahast ilma jääda. Veidi tasub muretseda selle pärast, et ega VB'd pole ehk tabanud mõni tüüpilistest tõvedest.

    ReplyDelete
  11. Jahh, nende tõbedega peab olema ettevaatlik ja järgi küsima müüjalt. Mul kohati glitchip vasak display aga kui puhud nagu vanasti mängukasetti kontakti koha peale, siis ärkab ellu.

    ReplyDelete